Naar de Eleos website
ambulante zorg deeltijdbehandeling preventie & dienstverlening
 

Jonge mantelzorgers

Is er bij jou thuis iemand lang ziek, verslaafd, in de war of depressief? Maak jij je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger!

Betekenis
Mantelzorg betekent dat in jullie gezin iemand zorg nodig heeft. Als je nog geen achttien bent, noemen we je een jonge mantelzorger. Dat ben je bijvoorbeeld als:

  • je broer autisme heeft 
  • je vader verslaafd is aan drank
  • je zusje gedragsproblemen heeft 
  • je moeder vaak depressief is 
  • je oma zwak of dement is en bij jullie in de buurt woont.

Herken jij jouw situatie hierin? Dan ben je niet de enige. Van alle jongeren in Nederland is een op de vier een jonge mantelzorger.

Als het teveel wordt…
Misschien vind je het heel gewoon dat je thuis helpt omdat je moeder ziek is of omdat ze het extra zwaar heeft omdat je broertje een beperking heeft. Het kan fijn zijn om voor je familielid te zorgen of een keer extra je handen uit je mouwen te steken. Maar soms kan het ook wat te veel worden. 

Hoe kan Eleos mij helpen?

Als je vragen hebt of gewoon eens met iemand wilt praten, kun je een e-mail sturen aan:
info@jongemantelzorger.nl  Als je een e-mail stuurt, krijg je binnen een week een reactie. Als je liever gebeld wilt worden, zet dan je telefoonnummer in de e-mail.

Je kunt natuurlijk ook een mailtje naar Eleos sturen. Op de homepage van deze website staat een knop ‘Problemen, vraag het Eleos?’ Als je die knop aanklikt, kun je een formulier invullen, waarin je aangeeft dat je je vraag aan een hulpverlener wilt stellen.

Website