Naar de Eleos website
ambulante zorg deeltijdbehandeling preventie & dienstverlening
 

ADHD

Hoe weet je nu of je ADHD hebt? Misschien herken je de volgende dingen bij jezelf:
Je vindt het lastig om lang op te letten, je te concentreren, zoals we dat noemen. Er hoeft maar iets te gebeuren of je aandacht gaat daar naartoe; een vlieg, iemand die fluistert of beweegt, een gek geluid. Of er komen in je hoofd allemaal gedachten en idee├źn. Vaak wil je die ook graag meteen aan iemand vertellen of weten of die ander dat geluid ook hoort.

Onrustig
Je vergeet vaak om na te denken voor je iets doet. Dat brengt je soms in lastige situaties. Waarschijnlijk krijg je ook vaak te horen dat je stil moet zitten, terwijl je juist graag wil bewegen. Dan verzin je een reden om op te kunnen staan of je bent ondertussen steeds met iets aan het spelen, het touwtje van je sweater bijvoorbeeld.

 

 

 

 

Soorten behandeling

Als je 12 jaar of ouder bent en adhd hebt, kun je aan de slag met de methode Zelf-plannen. Het werkboek van Zelf-Plannen gaat vooral over onderwerpen waar je met adhd vaak tegenaan loopt: plannen en organiseren. Zelf-plannen krijg je in combinatie met de behandeling bij Eleos, bijvoorbeeld op school of op de behandellocatie.

Als je nog geen twaalf bent, krijg je samen met je ouder begeleiding. Deze begeleiding krijg je op een van onze vestigingen.