Naar de Eleos website
ambulante zorg deeltijdbehandeling preventie & dienstverlening
 

Maria, 12 jaar

Mijn ouders zijn nu al bijna 5 jaar gescheiden. Voordat mijn ouders gingen scheiden hadden ze heel vaak ruzie. Mijn moeder was meestal dronken, dan deed ze rare dingen en mijn vader heeft mij vaak geslagen. Toen mijn vader weg was gegaan heb ik hem bijna nooit meer gezien. Mijn moeder kon niet goed voor ons zorgen. Toen moest ik naar een pleeggezin. Ik vond het daar eerst niet fijn. Alles was anders en ik miste mijn ouders. Ik voelde me heel erg alleen. Ik kon er niet goed tegen als mijn pleegmoeder lief deed tegen mij. Dan dacht ik: ‘Je bent mijn moeder niet!’. Ik ging vaak schelden en werd boos en liep dan weg.

Ik heb vorig jaar therapie gehad. Eerst wilde ik dat niet. Ik wilde niet terugdenken aan de verschrikkelijke dingen van vroeger. De mevrouw van Eleos heeft uitgelegd dat mijn hoofd rustiger zou worden. Ze heeft mij veel verteld over EMDR-therapie. Toen durfde ik het toch te doen. Het is heel raar. Ik moest vertellen over een gebeurtenis waar ik nog vaak aan moest denken en daarna naar lampjes kijken (EMDR-therapie). Ik moest eerst wel huilen, maar daarna durfde ik gewoon aan de gebeurtenis terug te denken. Ik voelde me na de therapie altijd opgelucht.

Ik heb geleerd dat ik niks kan doen aan het verleden en ben nu blij dat ik bij mijn pleegouders woon. Ik heb geen nare dromen meer en op school kan ik veel beter opletten. Ik kan er nu ook tegen als mijn pleegmoeder me wil aanraken.

Soms kom ik nog bij mijn echte moeder. Dat is wel fijn. Toch ben ik dan blij als ik weer terug ben in mijn pleeggezin. Daar zorgen ze goed voor mij en ik weet dat het beter is voor mij. De therapie bij Eleos heeft mij geholpen om alles te verwerken en niet meer zo negatief over mezelf te denken. Ik vond mezelf vroeger heel stom. Nu niet meer gelukkig. Mijn pleegmoeder zegt dat ik ook veel minder vaak boos ben. Ze noemt mij nu ‘zonnetje’. Leuk he!? Dat had ik vroeger niet kunnen dromen.