Naar de Eleos website
ambulante zorg deeltijdbehandeling preventie & dienstverlening
 

Thuis altijd wat

Misschien kom jij uit een gezin waar het meestal op rolletjes loopt. Natuurlijk: er is heus wel eens wat, maar daar komen jullie samen wel weer uit. En echt grote problemen zijn er nooit geweest. Jullie kunnen het goed met elkaar vinden, en je krijgt de aandacht die je nodig hebt.

Problemen thuis
Het kan ook zijn dat je thuis heel andere ervaringen hebt. Er is vaak ruzie of er wordt geweld gebruikt. Je vader of moeder heeft psychische problemen, of is verslaafd. Of je broer of zus heeft problemen en vraagt veel zorg en aandacht. Dat soort dingen kunnen je leven flink beïnvloeden.

Aandacht
Meestal krijg jij als kind niet de aandacht die je verdient als er thuis problemen zijn. Daarnaast voel jij je misschien wel heel verantwoordelijk voor je ouders. Dat is mooi, maar zo is het niet bedoeld. Je ouders horen voor jou te zorgen, niet andersom.

 

Hoe kan Eleos mij helpen?

Als jij thuis merkt dat er veel ruzie is, je ouders niet goed voor je kunnen zorgen of je het idee hebt dat je ouders je vaak niet zien staan, is het goed om hulp te zoeken. Dit klinkt misschien wat zwaar, want je kunt het toch wel even aan? En misschien denk je wel dat het bij de meeste mensen zo gaat als bij jou. Jij moet alleen net iets vaker voor je ouders zorgen dan je vrienden.

Toch is het goed om het al op tijd met mensen te bespreken dat het thuis niet gaat zoals je denkt dat het hoort. Je kunt dit met vrienden bespreken. Zij kunnen je vertellen hoe het bij hen thuis gaat.
Je kunt het ook met een hulpverlener bespreken. Hij of zij kan goed luisteren en vind het belangrijk dat er goed voor je gezorgd wordt thuis. De hulpverlener kan je ook vertellen hoe het bij de meeste kinderen thuis gaat. Als er iets moet veranderen kan de hulpverlener hierbij helpen. Want het is niet de bedoeling dat jij zelf alle problemen op gaat lossen. Hier helpt de hulpverlener je bij.

Dus als je hulp nodig hebt of gewoon even met iemand over je thuissituatie wilt praten of mailen, dan kun je bij de hulpverleners van Eleos terecht. Hier vind je hoe je ons kunt bereiken. Echt bellen of mailen hè als je even wilt praten. Je hoeft het niet alleen op te lossen!